dimarts, 7 de juliol de 2015

RUTA FINS A CA L’HUIX I LES ROQUES DEL REI

 Mapa de la ruta
 Pel camí travesser de Ca l'Huix
 El sot de l'Infern, al camí del Senglar
 El mirador de Ca l'Huix, encarat a Santa Coloma i la plana de la Selva
 La creu que corona les roques del Rei, amb Sant Hilari al fons.La mola de les roques del Rei en el camí de retorn.

Una de les caminades que hem fet prop de casa amb en Jack és la ruta que ens porta de Santa Coloma de Farners fins a Ca l’Huix , les Roques del Rei i retorn a casa per la Serra del Corb.

Aquest itinerari es de fàcil fer atès que ressegueix diferents camins senyalitzats per l’entitat “Amics dels Camins i Corriols Colomencs”.

Comencem pel camí mil·lenari de Can Patrinxo (marques verdes) que s’inicia al pont de Can Manyà de Santa Coloma i que ascendeix cap a la Serra del Corb. Passat Can Patrinxo el camí es bifurca, a la dreta deixem el camí que ascendeix dalt la serra i nosaltres utilitzarem el senyalitzat “camí travesser de Ca l’Huix” (marques vermelles) ; després d’aquest prendrem el “camí del senglar” també senyalitzat i després el camí senyalitzat que porta a les roques del Rei. Des d’aquestes l’itinerari senyalitzat de la “Ruta de les 10 ermites” (marques blanques) ens portarà a trobar el camí de Can Patrinxo que ens retornarà a la plana.

La distància total del recorregut és de 24 quilòmetres, transcorreguts per zones solanes i d’altres obagues, per tant aconsellable de fer lluny dels dies de més calor.

Aquesta ruta conté , sobretot, unes vistes panoràmiques excepcionals. El mirador de Ca l’Huix i la Trona  ens permeten contemplar als nostres peus la vall de Vallors, la plana de la Selva amb Santa Coloma i les muntanyes de Farners al nostre davant. 

El mirador de les impressionants Roques del Rei ens ofereix una ampla perspectiva de les Guilleries , amb la seva capital Sant Hilari ben a prop, amb el Montseny al fons.

Pel camí creuarem algunes solanes com el camí travesser de Ca l’Huix , quasi perdut en un penjat d’alzines; i espais obacs on senyoregen els castanyers i la seva frescor.

Una vegada deixem el “camí del senglar” i abans de continuar fins a les Roques del Rei, podem fer una curta marrada per anar a trobar la masia de Ca l’Huix, que ens recordarà el pas d’en Serrallonga per aquestes terres.