dijous, 3 de juny de 2010

REDESCOBRINT LA DORDONYA FRANCESA
El darrer cap de setmana del mes de maig vam fer una escapada amb la família a una regió del centre de França (a quatre hores en cotxe) que ens encanta: la Dordonya.

La tardor de 2005 vam descobrir aquesta regió màgica, en concret a la zona del Lot i el parc del Quercy, i enguany vam concentrar-nos en la comarca del Périgord negre.

Es tracta d'una regió rural i turística, molt marcada per la història (des dels importantíssims vestigis dels primers homes prehistòrics fins a la Guerra dels Cent Anys).

És un veritable plaer pels sentits perdre's per aquell paisatge, amb tots els verds de la primavera en aquesta època i amb tots els colors de la tardor quan arriba el mes d'octubre. Acompanyats sempre pel suau riu Dordonya que ha format la gran vall.

Per als que ens agrada la història , no hi racó sense un poble de postal, un altiu castell medieval dalt d'una paret rocosa o una fortalesa renaixentista emergint al mig d'un bosc de nogueres. Sense oblidar la capital Sarlat, una petita ciutat que s'ha mantingut igual com era centúries enrere.

Per als que ens agrada el plaer de la bona taula, sols dir que aquesta és la capital del foie, del confit i del magret d'ànec.

Hi ha tantes coses per veure, per tastar i per a sorprendre's que és impossible fer-ho en aquest bloc. Us deixo un enllaç i us animo a anar-hi un dia, segur que en quedareu encantats:
- Turisme Périgord