divendres, 4 de juny de 2010

CÒMIC HISTÒRIC DEL PÉRIGORD NEGREEn el darrer viatge al Périgord Negre francès vaig poder comprovar de nou l'afició d'aquell país per la "bande desinnée". Em va cridar l'atenció com, anant a oficines de turisme o en les típiques botigues que et trobes en sortir de qualsevol lloc visitable, trobes llibres de còmic especialment editats per a divulgar aquell lloc.

Podies emportar-te un record, un llibre, una postal ... o un còmic històric que tenia com a protagonista el lloc que havies visitat.

Aquests còmics desenvolupen una història de ficció a partir d'un element patrimonial (una ciutat troglodítica medieval com la Roque Saint-Christophe o les torres dels templers de Domme), una ciutat (com Sarlat-la-Caneda) o un castell on va allotjar-se el rei Ricard Cor de Lleó (la fortalesa de Beynac).

Felix & Bigotto (guionista i dibuixant respectivament) són els autors habituals d'aquests llibres al Périgord , que ja han editat: Sarlat Cité Salamandre, Le Secret des Bois de Lascaux, Donjon Cathare, La Roque Saint-Chistophe o Les Derniers Templiers).

Aquest darrer -Les Derniers Templiers- és el que vaig acabar adquirint a Domme.

El còmic es demostra així com una eina més de valorització i divulgació dels llocs i els pobles , del seu patrimoni i la seva història. Esdevé un complement per a ensenyar i ampliar coneixements sobre el territori , d'una manera senzilla i agradable gràcies també a que el dibuix permet recrear visualment la història.


Estaria bé que al nostre país també fos així.