dijous, 3 de setembre de 2020

SERRALLONGA A LA REVISTA “ESCENA CATALANA”


“La Escena Catala” fou un periòdic setmanal fundat en el 1908 i destinat a la publicació de texts dramàtics. L’any 1913 passà a formar part de la revista “Teatre Català”. Desapareguda aquesta darrera reprengué de nou, l’any 1918, amb el mateix equip de la primera etapa, que perdurà fins al 19136. Publicà un total de vuit-cents números i ompli una tasca de difusió, entre els afeccionats, de les obres estrenades a Barcelona. Entre els autors cal esmentar Salvdor Bonavia i Flores, el seu fundador i propietari de l’editorial Bonavia.

La revista publicà, com no podia ser de cap altra manera, el text complet del  drama de Víctor Balaguer en el número 161 de la col·lecció. En la portada hi apareixia una fotografia del tenor Emili Vendrell, en el paper de Fadrí de Sau.

En un número anterior de la col·lecció , el número 121 aparegut l’any 1923, la portada vam incloure dues fotografies dels personatges principals de la sarsuela sobre el bandoler que s’havia estrenat l’any abans. Eren les fotografies del baríton d’Emili Sagí-Barba, en el paper de Don Joan de Serrallonga, i de la soprano Josefina Bugatto, en el paper de Joana de Torrelles. 


Cap comentari: