dilluns, 7 de setembre de 2020

RUTA D'EN SERRALLONGA PER LA VALL DE FORNILS

 
La vall de Fornils és un racó de les Guilleries ben autèntic, oblidat i allunyat del món, d’una bellesa agresta i salvatge. Es troba situada sota dels verticals cingles de Casadevall, a ponent, i del Far, a llevant, i és solcada de nord a sud per la riera de l’Om. Pertany al municipi de Susqueda. 

És un dels racons més evocadors de les Guilleries. 

Evocació d’un temps passat ple de vida, del qual donen testimoni les masies deshabitades que cauen i emmudeixen al llarg del camí. Evocació del pas d’en Serrallonga i els bandolers també per aquestes masies, on eren acollits i protegits. 

Una vall amb història antiga, de la qual en donen testimoni el castell i la capella de Sant Pere. 

L’hem caminada tota, descendint des de Sant Martí Sacalm fins la riera de Rupit. En aquest recorregut, vigilats per les altes cingleres i per fondalades boscoses, ens hem sentit perduts del món. 

I arribats a la masia de la Donada hem fet un ràpid ascens pel seu grau, visitant l’emblemàtic i imprescindible salt de Sallent i guanyant el cim de la cinglera. 

A partir d’aquí hem resseguit la vall des del cel, a ull d’ocell, degustant les àmplies panoràmiques que ens ha ofert sempre el camí arran de la cinglera. 

Hem arribat al Far, la gran proa de pedra que sembla navegar sobre aquestes muntanyes i hem retornat al punt d’inici pel grau de Santa Anna. 

Una caminada exigent (27 quilòmetres i 1000 metres de desnivell), però ideal per a conèixer aquest racó imprescindible del nostre país. Un dels nostres paradisos propers. 
 
La visita a la masia de les Gleies i la capella de Sant Pere no l'aconsello . El camí no està net i costa arribar-hi.

La ruta l'he penjat al servei de wikiloc, la trobareu en aquest enllaç.

Cap comentari: