dimarts, 29 de setembre de 2020

DE VIDRÀ A BELLMUNT: TRESORS DEL BISAURA

 Una clàssica, fàcil i encantadora caminada per un dels espais naturals d’Osona: la  subcomarca osonenca de Bisaura.

Hem optat per la coneguda ruta que porta del petit municipi de Vidrà fins el cim del santuari de Bellmunt i descendeix fins la llera del riu Ges per a portar-nos fins l’espectacular salt del Mir.

Un dels atractius de la proposta és, com no podia ser d’altra manera, la vegetació fresca del Bisaura, que ens permet aixoplugar de la calor i fer el camí al mig d’un verd exuberant.

El cim del concorregut santuari de Bellmunt, amb la seva característica fesomia de cabra posada en peus sobre la carena de la serra Grenyada, permet gaudir de les millors vistes. Amb la plana d’Osona als nostres peus i els reconeixibles Pedraforca, Pirineus, Aiats, Montseny ... formant el seu circ permanent de 360 graus.

El camí de retorn ens depara la voluminosa tosca de Degollats, una enorme concreció de travertí formada per la paciència de l’aigua i els elements.  I no gaire enllà el sorprenent salt del Mir.

Un dels salts d’aigua més  espectaculars, per volum, geologia i entorn, del nostre país. Mereix ser visitat i admirat.

El camí de retorn a Vidrà el fem creuant l’esvelt pont romànic de Salgueda.

Una circular molt atractiva, per a fer en un matí i acabar-la amb un bon dinar i una visita al castell de Montesquiu , per posar un exemple.


Cap comentari: