dimarts, 16 de juliol de 2019

DIBUIXANT SERRALLONGA A NYER I EL CONFLENT
De la nostra visita a Nyer ens vam emportar, entre altres coses, un fantàstic regal en forma de llibre. En Claude i la Nicole ens van obsequiar amb un volem del llibre il·lustrat “CONFLENT CANIGÓ” del qual és autor el dibuixant Thierry Delory.

Al llarg de les seves pàgines l’artista hi presenta dibuixos de tots els municipis, esglésies, paisatges i altres detalls de la comarca del Conflent.

La tècnica de l’artista és, precisament, la que a mi més m’agrada: tinta xinesa. Autèntic blanc i negre. Tota l’atenció centrada en el que explica el dibuix , el traç de l’artista i el contrast de la tinta sobre el paper. 

Els dibuixos originals de Thierry Delory estan realitzats al natural (ell es defineix com un explorador-dibuixant), voltant per tot el territori i expressant aquest territori en les seves làmines originals de gran format.

L'artista és reconegut a la Catalunya Nord i ha impressionat en els seus originals espais i paisatges del Rosselló, el Conflent, el Capcir, la Cerdanya i la Fenolleda; realitzant exposicions i editant diferents llibres dedicats als diferents territoris. 

Davant l’art de Thierry Delory no m´he pogut estar de trobar un motiu per a fer el mateix i m’he posat a elaborar dibuixos propis amb el mateix estil.

Així, estic creant diferents originals que il·lustren el pas d’en Serrallonga pel Conflent,  situant-lo en aquells llocs per on va passar va segles de la comarca (Nyer, En, Vilafranca, Mantet...) i recreant-ne alguns tal i com podien ser en aquells temps.

Aquestes dibuixos il·lustraran les entrades del bloc que més endavant dedicaré al pas d’en Serrallonga pel Conflent, actualitzant amb noves dades les que l’any 2012 vaig fer sobre la mateixa temàtica.

Cap comentari: