De nou acabem de passar uns dies a la ciutat de Barcelona i, a banda de retornar a llocs ja coneguts, hem fet noves descobertes de les tantes que la nostra magnífica capital ens ofereix.
En l'aspecte arquitectònic una proposta interessant és aprofitar les visites guiades que cada diumenge al matí s'organitzen a l'edifici de l'ajuntament de la ciutat. És una bona oportunitat per a conèixer per dins l'edifici, amb les seves estructures gòtiques i neoclàssiques. Com també per admirar tota la història que es desprèn a la sala del Consell de Cent i també els contundents frescos que Josep Maria Sert va realitzar sobre els episodis dels almogàvers al Saló de les Cròniques de l'edifici.
El món de la festa popular i la seva faràndula està representat a la Casa dels Entremesos. En aquest edifici situat a Ciutat Vella hom hi pot trobar la major concentració de bestiari, gegants i cap-grossos de la ciutat. Entre ells el personatge del Cu-cut o, ara per Nadal, un pessebre format amb figures del corpus festiu de Catalunya, entre els quals els trabucaires fent de bandolers.
Una visita també diferent és la de la biblioteca pública Arús, situada al passeig Sant Joan i que permet descobrir com era un equipament d'aquest tipus a principis del segle XX. A banda del seu fons bibliogràfic del XIX realment impressionant, hi destaquen l'arquitectura i el mobiliari de les sales i la major col·lecció de novel·les sobre el personatge de Sherlok Holmes que s'hi guarda i que cada cert temps exposen.
Una visita al Museu Marítim de les Drassanes també obre la porta a poder conèixer com era un veler del XIX. Es tracta del pailebot Santa Eulàlia.
I finalment, un dels darrers atractius que han obert a la ciutat: el Museu del Disseny situat a la plaça de les Glòries.
Dins l'espectacular i futurista edifici hom hi pot descobrir fites del disseny més pràctic del segle XX i com aquest s'incorpora en la producció i fa més útils els i pràctiques les eines quotidianes. Però també permet conèixer el disseny al llarg dels segles i aplicat en objectes quotidians com el teixit, el vidre, la ceràmica...
L'exposició dedicada al disseny gràfic català de 1940 a 1980 clou una visita extremadament recomanable per acabar tenint la certesa que aquest ha estat, és i continuarà sent un país de magnífics creadors.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada