dimecres, 16 de juliol de 2014

"SERRALLONGA DE PAPER" A TARADELLAquest dijous dia 17 de juliol, a les 8 del vespre,  inaugurem l’exposició “Serrallonga de paper” a la biblioteca Antoni Pladevall de Taradell.

L’activitat s’emmarca dins el programa d’activitats de la celebració del 15è aniversari del centre cultural Costa i Font i l’organitza la Biblioteca Antoni Pladevall.

En l’exposició hi presentaré, com vaig fer l’any passat a Sant Hilari, els elements més destacats de la bibliografia que he anat inventariant i col·leccionant sobre en Serrallonga, de la qual en faig difusió en l’apartat “El rebost del bandoler” d’aquest bloc.

És tracta del recorregut més complet per tot el que s’ha escrit sobre el bandoler de les Guilleries, des del teatre, els romanços i la literatura de canya i cordill, la novel·la, el còmic ...

A banda de l’exposició també hi presentaré els meus còmics d’en Serrallonga.

I acabaré l’acte amb la presentació d’un nou vídeo sobre en Serrallonga i que he preparat expressament per a l’ocasió. Es tracta de “Taradell, territori bandoler” , en el qual il·lustro la història del bandolerisme al municipi.

De fet podem considerar Taradell com un veritable niu de bandolers del Barroc català, doncs s’hi van aplegar els millors bandolers de l’època, amb actuacions d’en Rocaguinarda, en Serrallonga, en Toca-sons i un bandoler que vull reivindicar com a genuïnament taradellenc: en Cristòfol Madriguera.

A banda del material bibliogràfic també acompanyarà l’exposició diferent material gràfic, entre el qual hi hauran els tres dibuixos que acompanyen aquesta entrada del bloc. Els vaig fer també expressament per a l’exposició i il·lustren tres dels bandolers en espais que solien freqüentar dels voltants de Taradell.

En aquest enllaç podeu trobar el programa.