dissabte, 21 de juliol de 2012

AUTORS DE REFERÈNCIA: JAIME CALDERÓNUn dels objetius del viatge a les Gorges du Tarn i el festival de la BD de Sainte Enimie era conèixer i comprar tots els còmics possibles d'un autor de referència: Jaime Calderón.

En Jaime és de Barcelona (!) i ha entrat per la porta gran al mercat de la BD francesa.

Ell és el responsable del dibuix dels quatre volums de la col·lecció "Les voies du seigneur" (Els camins del senyor) i aviat publicarà dos volums titulars "Isebelle, le louve de France" dins la col·lecció "Les reines de sant".

El dibuix d'en Jaime és realista (i quin realisme!), cuidat al màxim detall, amb una ambientació -arquitectura, vestuari, aramadures ... - medieval sorprenent i un dibuix de personatges extremadament preciosista. 

Vaig tenir l'ocasió de veure els seus originals i , com sempre em passa quan veig les pàgines d'un autor abans d'aplicar-hi el color, vaig al·lucinar.

"Les voies du seigneur" és una col·lecció de quatre volums ambientats en la França medieval i la conspiració del rei contra els cavallers de l'Orde del Temple. Aquestes properes vacances ja tinc material per llegir!.

Per a conèixer l'obra de Jaime Calderón podeu accedir al seu bloc en aquest enllaç.