divendres, 20 de juliol de 2012

FESTIVAL DE CÒMIC A SAINTE ENIMIE

 


L'excusa per a descobrir les Gorges du Tarn va ser la celebració al poble de Sainte Enimie del 5è Festival de Bande Dessinée Medieval.

Durant tres dies organitzen un festival de còmic de temàtica medieval en el qual hi han participat enguany quinze autors que dedicaven els seus àlbums en el magnífic recinte de la sala capitular de l'antiga abadia de Sainte Enimie.

L'organització també proposa tot d'activitats a l'entorn del festival, amb espectacles i desfilades medievals, un sopar medieval, activitats infantils, ... i donada la coincidència amb la festivitat del 14 de juliol, un gran castell de focs en un entorn maravellós, amb l'ermita de Sainte Enimie il·luminada com a teló de fons.

L'afició a la bande dessinée a França i Bèlgica ja és sobradament coneguda, en aquests països el còmic és tractat com un art més, els seus artistes són reconeguts i el tiratge de les publicacions molt elevat. Una situació realment envejable.

La demostració d'aquesta afició  era palpable amb el nombre de lectors que a primera hora del matí ja feien cua a l'entrada del recinte, per poder aconseguir un àlbum dedicat del seu autor preferit.

Passar un matí en aquest lloc, per a un aficionat al còmic català, és un plaer, tot i l'enveja saludable que et corrou quan veus la salut d'aquest  art en el nostre país veï.