dimarts, 19 de maig de 2020

EL SERRAT DEL BAGÍS AL COMPLET : PER QUEDAR-SE DE PEDRA


Un dels meus llocs preferits de Santa Coloma de Farners és el serrat del Bagís.


Aquesta ruta és un recorregut complet per aquesta zona , que abasta tota la falda de muntanya sobre la casa del Bagís i arriba fins el cim de Roca Guillera.


Un  recorregut tortuós, amb ziga-zagues i pujades i baixades, que ens serveix per anar a trobar tots els atractius de la zona.


El principal atractiu : la qualitat de les composicions de roca granítica que decoren tot aquest espai. Molt singulars i que formen un dels conjunts més  excel·lent del rocar colomenc, per la seva varietat, per les formes curioses, pels grandiosos volums... Múltiples elements que el converteixen en un espai geològic d’indubtable interès.


A aquest atractiu s’hi afegeix una natura espectacular i variada: bosc de ribera, pins i avets, cirerers de bosc, castanyers, arboç, ... condimentada amb rierols, zones obagues i zones assolellades a estones.


També unes vistes panoràmiques de privilegi, no sols en els cim de Roca Guillera, sinó també al llarg de tot el recorregut: el pla de la Selva, les muntanyes de Farners, el serrat del Corb, el Montseny...


I finalment apunts d’arquitectura: la gran masia del Bagís, els vestigis de la masia semi-troglodítica de Can Pujató i la bonica ermita romànica de Sauleda.


Tot per camins de desemboscar, múltiples pistes que pugen i baixen que fan necessari l’ús de GPS. Alguns una mica guanyats per la malesa i alguns gastats per les pluges. Aquests factors no permeten dir que la ruta sigui totalment fàcil, però de segur que és totalment practicable.


De ben segur que és la proposta de ruta més completa per a conèixer la màgia de les pedres del serrat del Bagís. Un autèntic paradís a Santa Coloma de Farners. 


Per quedar-se de pedra.

Cap comentari: