dilluns, 4 de novembre de 2019

SANT FELIU DE PALLEROLS: ITINERARI DELS MOLINSPerò que si t’hi atures descobreixes que és un senyor poble. Amb un encantador nucli històric que mereix ser passejat i un entorn natural que regala natura i encant pels quatre costats.

Aquesta és una de les múltiples oportunitats de descobrir el seu entorn natural : la ruta que planeja fins a Santa Cecília, puja i planeja per Sobremont i descendeix arran del tímid Brugent fins a desembocar a la plana. Tot això sota l’esguard del santuari de la Salut.

En el pla ens acompanyen camps de conreu combinats amb plantacions de plàtan que ens donen ombra arran de la riera de Sant Miquel. A partir de Santa Cecília el sender serpenteja entre alzines i rouredes fins a tocar les obagues de castanyers al Coll d’Uria. A partir d’aquí es ressegueix el descens de l’encara petit riu Brugent fins arribar al pla.

Els molins vora la llera del Brugent ens recorden la vida passada i ens retornen als braços dels camps de conreu oberts, encara treballats per les pairalies.

Un itinerari molt assequible, per a fer en un matí i distreure’s amb la varietat del paisatge i tots els seus refrescants colors, amb la sonoritat de la remor de l’aigua i amb el record de la vida antiga. És tota una satisfacció haver tornat a tastar un raconet nou i encantador de la Garrotxa.

Cap comentari: