divendres, 8 de novembre de 2019

EN MONTEIS DE TAVERTET
En el terme municipal de Tavertet trobem com a bandoler de la quadrilla al mateix Jaume Monteys, “dit lo Hereu de Tavertet”.

La masia de Monteis està prop de les de Novelles i Novelliques i el seu estadant formà part de la quadrilla quan “en lo entorn de la festa de Tots Sants del any 1624 concertarem de anar a robar la casa de lo Moreu de les Anties que es just a Amer”. Després de robar aquest mas de l’agregat de les Encies es repartiren el botí en un bosquet prop de les Planes d’Hostoles.

El batlle Novelles, veí de Jaume Monteis, havia adoptat algunes precaucions. I fins i tot , havent-se vist obligat a procurar autoritat sobre alguns masos que havien acollit els bandolers, recomana al Fadrí de Sau que es dirigeixin a ell per a trobar refugi. 

En Monteis va rebre l’encàrrec de fer arribar les precaucions al Fadrí de Sau:

“Y quant comensa de ser balle me envia a dir per Jaume Munteys que li fes pler de no anar per sa ballia de dies perquè nol ne poguéssim carregar però que de nits quey anas també a menjar en sa casa sols fos de nits y que si en algunes cases de Tavertet algun vespre nons volien donar a menjar perque ell los havia posat penes quey anassem a casa sua que ell nos ne donarie”.

Cap comentari: