dimarts, 5 de novembre de 2019

EL SERRAT DEL BAGÍSUn dels llocs que més m’agraden de Santa Coloma és el serrat del Bagís. Tothom el veu quan passa per l’Eix Transversal direcció a Vic, però poca gent l’ha caminat. 


Tot el serrat està farcit de formacions rocalloses granítiques,  moltes d’elles d’una verticalitat sorprenent que arrenquen del terra i sobresurten per sobre dels arbres com si fossin orgues.


La seva disposició al llarg de tota la pendent del serrat i l’existència de camins de desemboscar que pugen i baixen fent ziga-zaga, permet fer una caminada per tot aquest entorn singular. 


El recorregut, comença a la pista que hi ha al costat del mas la Parada i planeja fins a trobar-nos la pairalia del Bagís. A partir d’aquí comença la pujada cap el rocar del serrat. Es necessita un navegador per a no agafar recorreguts equivocats.


Al llarg del camí es van descobrint, sobre nostre, al costat, als nostres peus un munt de formacions rocalloses que ens traslladen a paisatges d’escenografia fantàstica.


En algun punt el camí s’embosca i trepem pel mig del bosc, per  minúsculs senders fresats per guilles i senglars. 


Fem el cim a Roca Guillera, per a gaudir de la imprescindible  panoràmica de 360 graus i després de visitar l’ermita romànica de Santa Victòria de Sauleda, retornem per l’ample pista que ens retorna al punt de partida de la caminada.


Quan camino per aquesta ruta em sento com en el meu particular planeta Kripton, caminant sol per un lloc perdut de l’univers. Amb el  paisatge de roques verticals i sol·litud, però dominant tot l’entorn des de talaies privilegiades que m’esperen en cada raconada del camí. Un lloc on quasi percebo l’espiritualitat de la natura.

Cap comentari: