dimarts, 6 de febrer de 2018

SERRALLONGA AL "PATUFET" (1969)


La revista "Patufet" va ser la de més èxit entre el públic infantil i juvenil català durant el segle passat. Va viure dues èpoques, la primera de l'any 1904 al 1938, just abans de l'adveniment del franquisme.

La segona època va ser del 1968 al 1973, contribuint en aquesta a la recuperació del català a finals del règim feixista.

En aquest segon període la revista era editada a Barcelona  per l'editor "Baguñá Hermanos S.L" i en ella hi col·laboraven  dibuixants , humoristes i escriptors catalans de reconegut prestigi. La seva vocació era la d'entretenir  i educar.

En el número 28 d'aquesta segona edició, aparegut el 19 de desembre de 1969 hi apareix un article breu signat pel col·laborador Josep Font i Solsona que ens parla del bandoler Serrallonga.

En concret, l'article informa de l'existència al Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú de l'original manuscrit del procés sumarial al bandoler, trobat per l'historiador  Joan Cortada i que serviria per a poder conèixer i estudiar la figura històrica del bandoler.

En aquesta entrada del bloc reprodueixo la portada i l'article.

Cap comentari: