dimarts, 11 d’octubre de 2016

LA FUNDACIÓ JOAN RIERA GUBAU HEM FET DEU ANYS

Permeteu-me avui que no us parli ni de bandolers, ni història, ni còmics,  ni paisatges del país... Permeteu-me que parli de feina.

Aquest dissabte vam celebrar el desè aniversari de al Fundació Joan Riera i Gubau de Santa Coloma, de la qual en sóc responsable administratiu.

La fundació, de la qual és titular la Generalitat, va nèixer seguint la voluntat de l'industrial colomenc que va destinar la seva fortuna per a que els joves de Santa Coloma i la comarca de la Selva poguessin millorar el seu nivell de llengua anglesa i realitzar estudis universitaris als Estats Units. 

Participar en aquest projecte és una de les coses més gratificants que ho pot viure. 

Aquest dissabte ho vaig tornar a sentir en primera persona, fent un reconeixement merescut als nois i noies que han obtingut gràcies als seus mèrits acadèmics una de les beques d'enguany. També un reconeixement als professors i pares i mares que han ajudat a que aquests joves tinguessin un nivell acadèmic excel·lent que els permetrà encarar amb encert el seu futur.

També vam recordar els trenta-sis universitaris que amb les beques han cursat anys del seu grau o han fet el seu màster en una universitat dels Estats Units i en nom d'ells van parlar enguany l'Elvira de Bolós i la nostra "petita", la Mireia, sobre la seva experiència d'un any a Harvard.

Un gran projecte fet amb molt il·lusió. La resposta a un somni d'un dels darrers grans mecenes dle país. Una experiència que, quan la vius en primera persona (com a pare o com a gerent) t'omple d'orgull i genera emoció i múltiples sensacions.

M'he permés fer-he un vídeo fotogràfic que podeu veure en aquest enllaç.

Tenim un planter de joves molt gran i tenim en el nostre país projectes molt il·lusionadors. Ho hem de saber valorar i reconèixer.