divendres, 22 de juliol de 2011

CAMÍ DE VALLCLARA

El camí forestal que ens porta fins a Vallclara passa pel costat d'una singular oferta turística: les cabanes als arbres. Es tracta d'un complex hoteler que ofereix estades en cabanes de fusta penjades dalt d'imponents pins.

Seguim el camí i arribem fins a Vallclara. En aquest lloc sorprèn l'existència d'un altre complex hoteler, però aquest molt més gran i a hores d'ara abandonat. Es tracta de l'hotel Don Joan de Serrallonga.

En els anys setanta uns promotors van intentar urbanitzar aquesta zona i hi van construir un gran hotel, es veu que també van fer una gran campanya de promoció del seu projecte i van arribar a portar artistes de renom (La Trinca, Joan Manel Serrat, Peret o Manolo Escobar).

Tot allò, però, se'n va anar a l'aigua i ara sols en queda rastre en quatre cases, algun tram de carrer urbanitzat i el gran edifici del que havia de ser l'hotel.

Des de Vallclara , a 900 metres d'altitud, podem aconseguir una visual de la part més abrupte de les Guilleries, amb el serrat del Far dominant el paisatge. És aquí on podem veure els veritables dominis d'en Serrallonga.

Com que el mas Serrallonga està enrunat i envoltat d'un bosc de pins no podem arribar a veure'l dalt de la carena. Amb tot, no és difícil fer-se la idea, des d'aquest punt, del salvatge que devia ser aquest paisatge i adonar-se del motiu pel qual els bandolers es podien fer escàpols, com veritables fantasmes amagats en aquestes grans boscúries.
Cap comentari: