dimarts, 14 de febrer de 2017

LA CORONA D'ARAGÓ DIBUIXADA, EXPOSICIÓ A BARCELONA


Fins el dia 17 de maig de 2017 es podrà visitar, a la sala d'exposicions temporals de l'Arxiu de la Corona d'Aragó a la ciutat de Barcelona l'exposició "La Corona d'Aragó Dibuixada".

L'exposició és una mostra en imatges del període històric medieval (segles XII a XV) de la Corona d'Aragó. Recull el treball dels millors dibuixants que, al llarg dels segles XX i XXI, ens han deixat un llegat viu i dinàmic en la il·lustració, el còmic i l'humor gràfic. Les imatges són un reflex de la història i constitueixen un referent per al nostre moment històric actual. La mostra, dividida en quatre àmbits (la història explicada en vinyetes, la ficció històrica, l'humor i el personatge de Tirant lo Blanc), es complementa amb documents històrics, llibres, cromos, còmics i pàgines originals de diversos autors.

En l'exposició hi trobareu des dels nostres dibuixants clàssics (Junceda, Batllori, Vinyals...) i als més actuals, liderats en quan al seu treball dedicat al còmic històric català per Oriol Garcia Quera.

A més a més s'ha editat un llibre en format PDF de l'exposició, que conté afegits com entrevistes a autors com Manel Ferrer, Sento, Oriol Garcia Quera, Francesc Riart, Alfons López, Pepe Gálvez, ... reproduccions de dibuixos originals i articles de fons. Els autors són Antoni Guiral i Jordi Riera Pujal.  El llibre és de descàrrega gratuïta i el podeu baixar en aquest enllaç.
 
L'exposició és una bona excusa per a fer una visita cultural a la capital. O si voleu una proposta que complementarà la vostra estada a Barcelona. 

Molt recomanable per a conèixer el poder del còmic i al il·lustració per a explicar d'una manera fàcil i entranyable la història del nostre país.