divendres, 16 de setembre de 2016

REDESCOBRINT EL PERIGORD NEGRE

El nostre darrer viatge per terres franceses ens va portar de nou a la comarca del Perigord, situada al nord-est d’Aquitània. L’havíem descobert l’any 2010 i vam voler tornar-hi.

Aquesta zona és una de les més atractives de França per diferents motius:

-     Els testimonis de la prehistòria, deixats pels ancestres en les moltes coves i grutes creades per la naturalesa en un sòl calcari solcat pels rius i l’erosió.

-    Els espectaculars castells i pobles medievals, edificats en ser aquest un dels escenaris dels conflictes entre francesos i anglesos en la Guerra dels Cent Anys.

-        Per posseir una capital, Sarlat, que conserva íntegrament el seu traçat urbà medieval i reinaixentista.

-          La quantitat de pobles amb la qualificació turística de “plus beaux villages” és per si sol una garantia de l’atractiu de la zona.

-         La natura és aquí respectada i diversa: frondosos boscos, altiplans amb turons, verticals cingleres de roca, omnipresents nogueres, ... i el riu Dordonya que dona vida i ànima a una plana de postal.

-          I també per la gastronomia. Enlloc com aquí pot gaudir-se de la cuina de l’ànec i l’oca en totes les seves variacions.

Explicar el Perigord Negre mereix no deixar-se cap detall, per això us remeto a aquest  bloc que vaig obrir sobre viatges (que després no vaig mantenir actiu), en el qual vaig fer diferents entrades que explicaven al detall els diferents valors i actius de la comarca.

El bloc , que trobareu en aquest enllaç, es deia “Els colors del viatge”.