dimarts, 20 de setembre de 2016

EXPOSICIÓ "SERRALLONGA A ESCENA" A SANT HILARIEnguany participo en la Festa Torna Serrallonga d'aquest cap de setmana amb la creació d'una nova exposició sobre la mitologia i la tradició relacionada amb el bandoler.

En Joan de Serrallonga acabava de ser executat a Barcelona i  en poc temps, atrets per la popularitat de la seva figura, esdevenia protagonista de l'obra de teatre "El catalan Serrallonga".

La seva figura baixava del cadafal i ja pujava als escenaris.

A partir d'aleshores ha estat protagonista teatral durant molts segles i la seva figura també ha transcendit gràcies a l'arribada del cinema i la televisió.

L'exposició que he preparat enguany repassa tota aquesta trajectòria escenogràfica del bandoler, amb material de la meva col·lecció particular i plafons amb texts explicatius.

En l'apartat teatral hi ha exemplars originals de texts teatrals  que van des de la seminal "El catalan Serrallonga", passant per les múltiples versions de Balaguer i altres dramaturgs del XIX i fins l'obra dels Joglars dels anys setanta.

En l'apartat cinematogràfic hi ha cartells publicitaris de la pel·lícula de 1948 i també de la versió que es va estrenar a Itàlia amb el títol de "Il ribelle di Castiglia".

L'exposició estarà oberta al públic, a la sala d'exposicions de Can Rovira, fins el dilluns dia 26 de setembre.

Espero que si us arribeu a Sant Hilari la podeu visitar.