divendres, 30 de setembre de 2016

PREGÓ EN LA FIRA DE L'AVELLADA DE BRUNYOLA


Aquest proper cap de setmana, els dies 1 i 2 d'octubre, el municipi de Brunyola us proposa la "XXII Fira de l'Avellana de la Selva".

Dos dies amb moltes activitats lúdiques, festives i pedagògiques per a celebrar, donar a conèixer i promoure aquest producte tan típic dels camps del terme municipal.

Una caminada entorns de Brunyola  explica perfectament la importància de l'avellana en l'activitat primària del municipi. La caminada et porta sempre prop dels camps amb aquelles fileres perfectament arrenglerades d'avellaners que donen una imatge característica al poble.

Enguany m'han convidat a participar-hi amb el pregó de la fira.

En Serrallonga i la seva quadrilla van ser molt presents en els masos i camins de Brunyola durant el segle XVII. Tenien molta relació amb veïns i propietaris i transitaven per aquells entorns quan baixaven de Coll de Ruscall per anar a  robar a la creu de la Mà de Franciac.
El dissabte a les 12 obrirem la fira amb una xerrada i un curtmetratge que he preparat sobre la història de Brunyoal i els bandolers. 

Aquesta història també la desgranaré en les properes entrades del bloc, en les quals veureu que Brunyola també va ser un destacat "territori bandoler".

En aquest enllaç trobareu el programa d'actes.

Espero que us agradi la proposta i que hi participeu.