dimarts, 19 de febrer de 2013

VIDEO: SERRALLONGA A LA RATLLA DE FRANÇA

Amb motiu de la presentació del còmic Serrallonga Els Angelets de la Terra a Perpinyà, vaig millorar un video que havia editat fa un parell d'anys, tot i que al  final vaig projectar el de la història dels Angelets de la Terra.

Es tracta de Serrallonga a la ratlla de França i explica la primera fugida del bandoler l'any 1626, passant per Sant Pere de Roda, Elna, el Viver, Nyer i tornant per Setcases.

Podeu veure el video en aquest enllaç.

Va ser arrel del  meu primer còmic (Torna Serrallonga 1640) que vaig començar a descobrir de manera continuada les terres de la Catalunya Nord. Volia fer unes fotografies de Nyer i a partir d'aquí les sortides familiars a la ratlla de França van sovintejar.

Unes vegades al Conflent i el Fenellodés per a resseguir els camins de fugida de l'autèntic Serrallonga, unes altres per recollir imatges per al treball de recerca de la Mireia sobre les llegendes de l'Orde del Temple i unes altres al Vallespir, el Rosselló i de nou el Confent per a fotografiar les localitzacions de la Revolta dels Angelets ...

En totes aquestes sortides hem anat desdobrint i redescobrint nous llocs plens d'història i magnífics paisatges. Per a mi, doncs, en Serrallonga i els Angelets de la Terra han estat el gran motiu aquelles comarques que van ser catalanes i que són part de la nostra història.