dimarts, 10 de maig de 2011

SORTIDA A CASTELLNOU I EL MASDEUAquest dissabte passat vam fer una sortida familiar a l'altre costat de la frontera, en una zona molt propera a Perpinyà i, per tant, assequible per a fer una sortida ràpida d'un dia.

Vam visitar la zona anomenada dels Aspres, a cavall del Llenguadoc i el Vallespir. Es tracta d'una zona relativament allunyada de les zones turístiques i on estaca un paisatge guanyat per la principal activitat agrícola de la zona: la vinya.

El primer que vam visitar van ser les restes de la gran comanda templera del Masdéu, al municipi de Trullars (Trouillas) . Aquesta va ser la principal comanda de l'Orde del Temple al Rosselló fins la seva extinció en el segle XIV. Les restes que en queden són les de l'església, doncs el lloc fou bombardejat durant la Segona Guerra Mundial.

El segon lloc que vam visitar va ser Castellnou (Castelnou). Un petit poble encantador de pedra, guardat dins un recinte emmurallat i vigilat pel castell dels vescomptes. Amb la primavera tot l'entorn és d'un verd intens que li dóna un aspecte de de país de contes.

Castellnou és un dels pobles etiquetats com a "plus beaux villages de France", una marca que reconeix la qualitat dels pobles més atractius i ben conservats del país. Els nostres veïns en saben molt de posar en valor els seus atractius turístics i històrics. Si aneu a un lloc identificat amb aquesta marca podeu estar segurs que no us defraurarà.