dimarts, 8 d’octubre de 2019

EL GRAU D'OLOT I EL TORRENT DEL PUIG La Vall d’en Bas és bonica te la miris per on te la miris.

Ho és -i a més carregada d’història- al grau d’Olot, el camí ral que portava d’Olot fins a Vic i que conserva un dels trams de via obrada més ben conservats del país. Fer aquest camí és transitar per on ho havien fet des de fa segles traginers, viatgers i carruatges.

Ho és per la natura que envolta el caminant, des dels camps on pastura el bestiar a la plana, fins els alzinars de mitja cota i les fagedes ombrívoles que vesteixen el paisatge amb dos colors encara: la catifa de fulla seca marronosa als nostres peus i el verd encara intens de la fulla viva sobre nostre.

En retorn d’aquesta ruta circular d’uns nou quilòmetres el fem per un altre espai excessivament bonic d’aquest lloc: el torrent del Puig.

Una combinació de blocs de pedra calcària, salts d’aigua que han creat formes de travertí, gorgues transparents i refrescants... i el verd elèctric permanent que sol acompanyar-nos en aquests espais de  riera més obaga.

Les vistes panoràmiques ,la mina dels bandolers o l’Hostalot dalt de les marrades suposen altres atractius d’aquesta ruta totalment recomanable.

Cap comentari: