dimecres, 23 de març de 2016

EL SERRALLONGA MÉS INFANTIL

 El bandoler Serrallonga també ha protagonitzat edicions específicament dedicades a la mainada. 

L’editorial responsable ha estat SUSAETA, amb la publicació de quatre edicions diferents; dues d’elles contes il·lustrats dins les col·leccions de tradicions i rondalles catalanes i dues més de  llibres infantils per a pintar i enganxar adhesius.

En la línia dels contes per als més petits també trobem editat l’any 1999 dins la Col·lecció Cercavila d’Editorial Vilatana , el conte titulat “Qui sou vos que no us conec?”. Els autors son Joan Solé i Bordés i Llorenç Amer i Catà.  Es tracta d’un conte escrit i dibuixat  per a difondre la llegenda del bandoler i el ball d’en Serrallonga de Vilafranca del Penedès.

Una tercera edició que apropa els més petits i joves al personatge la trobem en el llibre “Personatges mítics. Història i Ficció”, editat per l’editorial Salvatella l’any 2002  i del qual és autor Francesc Salvà. Entre els personatges que s’hi expliquen i dibuixen no hi podia faltar en Joan Serrallonga.

Una altra edició, en aquest cas més propera al territori que va trepitjar el bandoler, és el llibret "El càstig d'en Serrallonga. Llegendes de bandolers, bruixes i dones d'aigua" que va editar el Museu Etnològic la Gabella d'Arbúcies el 2013 dins la col·lecció "Contes del Montseny".

El text de l'edició és de Jordina Boix i els dibuixos de Delphine Labedan. La col·lecció de contes editats per La Gabella va dirigit al públic infantil  i aquest tercer volum el dedicaven a una particular  llegenda sobre el bandoler de la qual parlaré en una propera entrada del bloc.


Cap comentari: