dijous, 23 de febrer de 2012

DOCUMENTACIÓ FOTOGRÀFICA

A Serrallonga els comtats hi apareixen diferents escenaris de la Catalunya Nord i també de les Guilleries. Ben mirat, penso que el pas del meu Serrallonga  per les comarques nordcatalanes m'ha sortit com en una mena de viatge turístic del bandoler , per la quantitat de pobles i llocs que hi reprodueixo : Anyer, Viver, Ceret, l'Esquerda, Colliure, Vilafranca de Conflent, Èvol ...

Però és que m'agrada mostrar paisatges, llocs i escenaris diferents.

Crec que és una manera d'identificar els territoris i posar-los en valor com a possibles escenaris de l'acció. Alguns escenaris amb fets històrics verídics relacionats amb la Revolta dels Angelets i alguns de ficticis, però tots espais que podem recòrrer i conèixer avui en dia i tots amb un cert atractiu.

Per a reproduir-los en el còmic utilitzo material fotogràfic que disposo de les diferents sortides familiars que hem fet a la Catalunya Nord i per aquells llocs que no disposo de fotografia utilitzo una eina que fa vint anys no disposàvem: Internet. 


Anys enllà els dibuixants de còmic solien recopilar fotografies, revistes, llibres ... fins a disposar d'un ampli arxiu documental que utilitzaven per a fidelitzar els dibuixos amb les imatges reals. Avui en dia, amb totes les imatges que pengen d'Internet aquell feixuc arxiu de material ja no cal.

Una cosa que trobo força divertida és envellir els paisatges i els llocs actuals per a retornar-los al segle XVII. Es tracta de, per exemple,  a partir de fotografies de les ruines del castell de Viver, fer una vinyeta amb la restitució idealitzada de com seria aquell castell.

O, prenent un altre exemple, partint de l'estructura actual del poble de Vilanova de Sau, dibuixar-lo com deuria ser quatre-cents anys.