dimecres, 14 de juliol de 2010

EL CAMÍ DELS NYERROS


La secció de senderisme del Centre Excursionista de Terrassa ha creat un nou sender de Gran Recorregut (GR) amb el nom de "Camí dels Nyerros".

Aquest GR és una creació per a celebrar el centenari de l'entitat i han preparat i senyalitzat un sender de 256 quillòmetres que enllaça Terrassa amb Nyer, passant per les Guilleries, el Collsacabra i ascendint cap a Sant Joan de les Abadesses i Vallter. D'allí atravessa els Pirineus per la Portella de Mantet i s'arriba fins al castell de Nyer, al Conflent.

Amb aquest GR volen recuperar un dels camins històrics del nostre país, utilitzat en el segle XVII per en Serrallonga i altres nyerros per a refugiar-se en les terres de Tomàs de Banyuls. També van ser camins utilitzats per a la fugida a França després de la Guerra Civil, per al contraban i per a la transhumància de bestiar.

El Centre Excursionista de Terrassa ha preparat un programa de sortides que, mitjançant diferents etapes que comencen l'octubre d'enguany i finalitzen el juliol de 2011, aniran completant tot el recorregut.

Si esteu interessats en participar-hi podeu trobar informació en el següent enllaç:

- Camí dels Nyerros