dijous, 19 de novembre de 2020

DE SANTA COLOMA A BRUNYOLA: PAISATGE HUMILS I ASSEQUIBLES

 


Avui hem deixat les nostres muntanyes de Santa Coloma per a caminar per la part més plana del terme. L’objectiu: definir una possible ruta a Wikiloc que porti de Santa Coloma a Brunyola i retornar. 

Per a fer la primera part, fins a Brunyola, hem seguit un itinerari ja senyalitzat, el de la ruta de l’Aigua. Per a retornar hem buscat alguns dels molts camins existents entre els dos municipis i hem seguit una ruta identificada en part amb senyals de pintura vermella. 

La ruta comença a la carretera vella de Girona, creuant el riu Esplet i passant per la urbanització de Santa Coloma Residencial. 

Passem per l’ermita de Nostra Senyora de Serrallonga i ja trobem una constant del paisatge: els camps d’avellaners, principal i reconegut cultiu de Brunyola, que ens acompanyaran durant tot el recorregut. 

Busquem un camí al mig del bosc per a separar-nos del tram asfaltat de carretera i seguim per una ample pista de sorra que ens portarà fins el nucli de Brunyola. Poques cases arrenglerades al voltant de l’estructura de l’antic castell i una bona talaia per a contemplar el pla de la Selva. 

Diferents camins entre pinedes i avellaners ens retornaran a Santa Coloma. 

Es tracta d’una caminada, de setze quilòmetres i mig, que ens permet conèixer els paisatges de la plana situada entre Santa Coloma i Brunyola. Humils, dòcils, sense estridències ... però els nostres paisatges més propers, que són de bon caminar i fan de bon conèixer.

Cap comentari: