dimarts, 13 d’octubre de 2020

EL TARBÉSOU: PER A CONQUERIR FÀCILMENT L’ALTA MUNTANYA

 

Si us voleu sentir com uns autèntics conqueridors de l’alta muntanya, però fent trampes, el cim de Tarbésou (2.364 metres) , a l’Arieja occitana, és el vostre destí.

La pujada  més fàcil és des del coll de Pailhères (2001 metres), per tant amb una petita pujada de 363 metres fas el cim i tot allò que et regala.

Tot el camí és senyalitzat i gens perdedor, a més sempre tens la referència visual de cap on has d’anar. Des del coll se segueix una cresta que porta fins el cim. Allí es contempla la gran panoràmica de 360 graus a les altes muntanyes dels Pirineus i l’Arieja, realment impressionant.

Quatre passes i la vista se’ns aboca als estanys de Rabassoles que creen un paisatge bucòlic de pedra i aigua. En aquest punt es poden fer dues rutes, una més curta o una que baixa fins els estanys.  A gust de cadascú.

És un dels racons privilegiats (i coneguts)  de l’Arieja. Alta muntanya, natura, panoràmiques, llacs ... Fàcil de caminar i que deixa bocabadat a qui s’hi acosta (sempre i quan el temps acompanyi i els núvols et permetin contemplar tota la immensitat).

Imprescindible, per fàcil,  a qui visiti aquesta comarca occitana.


Cap comentari: