divendres, 27 de setembre de 2019

SERRALLONGA, LA SÈRIE DE TV3 (2008)

La darrera vegada que el bandoler va saltar a la pantalla va ser gràcies a la sèrie produïda per TV3 i dirigida pel director Esteve Rovira i protagonitzada per Isaac Férriz en el paper de Serrallonga.

Serrallonga es va rodar entre l'octubre del 2007 i el desembre del mateix any, amb un pressupost de producció de prop de 4 milions d'euros; es va filmar entre Barcelona, Santa Pau, Tavertet, Rupit, Collserola i Dosrius .

Es va estrenar originalment en català el novembre de 2008 pe per TV3 i, dos anys més tard, el desembre del 2010, es va estrenar a TVE. La minisèrie va ser venuda a més de seixanta països, entre ells Rússia, Restats Units, Turquia i Iran.

Serrallonga va participar en diversos festivals de cinema i televisió. Va ser nominada com a millor pel·lícula al Festival de Xangai i als Premis Gaudí en la seva primera edició, com a millor pel·lícula per a TV. Esteve Rovira també va ser nominat com a millor director als premis Magnòlia del Festival de Cinema de Xangai (2009). 

Es va editar tant un DVD de la minisèrie com un CD amb la banda sonora. A més, l'editorial Glènat en va publicar el guió en format de novel·la i en format còmic, signat per Quim Bou.

El film d’Esteve Rovira i TV3 actualitzava la vigència del personatge i per primera vegada, en la pantalla, l’argument compartia passatges de la realitat històrica i de la llegenda del bandoler. Sintetitzava així, d’alguna manera, els corpus verídic i el romàntic del personatge.

Cap comentari: