dimarts, 9 d’octubre de 2012

FIRA DE BANDOLERS A ALCOVER (ALT CAMP)


Aquest proper cap de setmana (del 12 al 14 d'octubre) es celebra a la població d'Alcover, a la comarca tarragonina de l'Alt Camp, la FIRA DE BANDOLERS.

El meu Serrallonga també hi serà , doncs hi faig parada de venda de còmics i guies del nostre bandoler.

A veure com li va a un bandoler de les Guilleries per aquelles terres llunyanes.

Si voleu conèixer el programa de la festa el podeu trobar en aquest enllaç.

El perquè d'aquesta fira a Alcover ho expliquen així en el seu programa:
 

Alcover té una important vinculació amb el bandolerisme ja que, a cavall dels segles XVI i XVII va ser el centre neuràlgic de les activitats bandoleres que tenien lloc en aquestes comarques, bàsicament al Camp, la Conca i les Garrigues. Aquesta activitat a Alcover es concretava en dos bàndols enfrontats: els morells i els voltors. El sorgiment del bandolerisme coincideix a més amb un moment de ressorgiment econòmic de la Vila, que es tradueix en una transformació arquitectònica i urbanística, cultural, econòmica i, entre altres coses, de la festa i la cultura tradicional.

Alcover no posseeix un únic element d’atracció molt fort, sinó una gran diversitat d’elements interessants i en aquest sentit, la Fira de Bandolers fa un esforç per conjuminar els elements més representatius: bandolerisme, renaixentisme, muntanyes de Prades, patrimoni etnogràfic,...

La Fira d’Alcover, doncs, és una proposta que reprèn el fil de l’edició anterior en el sentit de buscar la projecció exterior del patrimoni històric i cultural d’Alcover.