dilluns, 28 de novembre de 2011

UNA NOVA RUTA D'EN SERRALLONGA PEL VALLESPIRUs vull proposar una nova ruta per a resseguir els camins històrics del bandoler Serrallonga.

Aquesta ens portarà fins al Vallespir, a les muntanyes dels antics comtats de la Catalunya Nord, i resseguirà un dels recorreguts de fugida d'en Serrallonga quan anava a França. També veurem espais relacionats amb la mitologia del bandoler i amb les rutes del contrabandisme i l'exili.

Per accedir-hi hem de dirigir-nos fins a l'Alt Empordà i prendre la carretera GI-502 que ens portarà fins a Darnius i Maçanet de Cabrenys. A partir d'aquest darrer poble una carretera en molt bon estat ens conduirà fins a la frontera amb França. Entrarem en la comarca del Vallespir.

El recorregut entre la GI-502 i el punt final de la nostra ruta, a la torre Batera, serà d'uns 86 quilòmetres, tots ells per paisatges bellíssims d'alta muntanya i que s'han de fer amb la paciència necessària per a saber gaudir-los, sense presses i admirant cadascun dels detalls que ens ofereix el nostre preciós país.