divendres, 15 de juliol de 2016

QUERÒS EN FOTOGRAFIES ANTIGUES (1)
En el servei de la Memòria Digital de Catalunya (consultable en aquest enllaç) he trobat tres petits tresors: fotografies de finals del segle XIX o principis del XX dels entorns de Queròs.

En aquestes s'hi pot veure el magnífic pont romànic sobre el Ter, de quatre arcs i tres pilars, avui totalment sota les aigües i que encara es pot veure en males temporades de gran sequera. 

L'altra fotografia és una perspectiva de la vall des del conjunt rocós anomenat "castell de l'illa", que també vaig veure en una fotografia antiga que podeu veure en aquesta entrada del bloc. La punta d'aquesta columna rocallosa encara emergeix, amb el pantà dalt de tot, en una de les ribes d'aquest.

La tercera fotografia és la de l'església i la rectoria. En aquells temps s'alçava força metres sobre la llera del riu, a la falda de l'anomenada carena de la Rectoria.

Els pantans modifiquen molt el paisatge i tenim sort de poder disposar d'imatges d'aquells pioners de la fotografia que ens permeten guardar en la memòria com  eren aquells llocs que han  quedat sota l'aigua.