Aquest darrer dissabte vam fer una sortida familiar fins a Caldes de Montbuí. El motiu va venir donat perquè una llibreria del municipi va contactar amb mi doncs tenien un client que s'havia interessat per adquirir els tres còmics d'en Serrallonga.
Per aquesta raó vam optar per portar-los-hi els llibres i aprofitar per conèixer una ciutat en la que no havíem estat mai i que em feia gràcia conèixer.
I la veritat és que Caldes de Montbuí em va sorprendre gratament.
La ciutat conserva importants vestigis relacionats amb el món de l'aigua i el termalisme i val la pena conèixer-los.
A banda dels balnearis encara en actiu, les arrels de l'aprofitament de l'aigua termal queden clarament visibles en el conjunt de les termes romanes que s'hi poden visitar, les més ben conservades de Catalunya.
L'altra element característic és l'anomenada Font del Lleó, una surgència d'aigua calenta que emergeix a 74 graus de temperatura i que alimenta al mateix temps els safarejos públics de la Portalera, que convé visitar per a conèixer la vida popular que es desenvolupava anys enllà en aquests llocs públics.
Un passeig també ens mena a un altre aprofitament de l'aigua: el molí fariner de l'Esclop. En queda un conjunt de vestigis i les grans moles de pedra del que havia estat un molí des de l'Edat Mitjana.
Totes aquestes visites poden complementar-se amb més informació que es pot obtenir entrant al Museu Thermàlia.
El passeig per la ciutat també mena pels carrers del casc antic, amb restes de muralles i una torre medieval i, sobretot, la visita a l'església de façana barroca on es pot veure, en una capella, una magnífica talla d'una majestat romànica del segle XII que és un veritable tresor.
Passar un dia a Caldes de Montbuí és una opció molt recomanable per a conèixer una bonica ciutat del nostre país, però alhora el millor lloc per a veure els usos i aprofitaments de l'aigua i del termalisme al llarg de la nostra història.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada