dijous, 27 de desembre de 2012

VIDEO DELS ANGELETS DE LA TERRA


Sempre que faig la presentació d'un còmic acompanyo l'acte amb un video (d'aquests casolans, amb un programa d'edició d'imatge i música) sobre la història del bandoler Serrallonga.

Per a la presentació de Serrallonga, els Angelets de la Terra,  en vaig preparar un de diferent.

En aquesta ocasió el muntatge és per a explicar la història sintetitzada de la revolta dels Angelets de la Terra als comtats de la Catalunya Nord.

Els setze minuts de durada serveixen per a explicar els diferents episodis viscuts als comtats entre 1667 i 1674, començant per la revolta al Vallespir i finalitzant amb el complot de Vilafranca de Conflent. 

He utilitzat dibuixos dels meus còmics, quadres i imatges antics i fotografies dels llocs de la Catalunya Nord on van tenir lloc els episodis de la revolta i que he anat recollint en les nostres sortides familiars a l'altra banda dels Pirineus per a resseguir les passes dels camins de fugida d'en Serrallonga i els llocs on van actuar els Angelets de la Terra.

En aquest video també hi ha incorporat imatges de la interessant pel·lícula francesa "Le pacte des lopus"  (Christophe Gans, 2001), les quals donen una mica de dinamisme al relat.

Crec que aquest producte pot ser interessant per a conèixer en pocs minuts els fets històrics de la Revolta dels Angelets i els llocs que en van ser protagonistes.

Podeu accedir al video , que tinc penjat al Youtube, en aquest enllaç.